Zonder water, geen leven. Met andere woorden water domineert ons bestaan. Het is zo vanzelfsprekend dat we niet elke dag stilstaan bij de inspanningen die nodig zijn om water te kunnen drinken, water af te voeren, water schoon te maken en te houden. Alleen al in Nederland is 100.000 km riolering aangelegd om afvalwater en regenwater in te zamelen en te transporteren naar de vele rioolwaterzuivering-inrichtingen. Vele miljarden euro’s zijn nodig om deze infrastructuur in stand te houden en te verbeteren. Gemeenten hebben hierbij de grote verantwoordelijkheid om de per definitie schaarse middelen doelmatig in te zetten. Dit impliceert het maken van keuzes, keuzes die door de complexiteit van het werkveld niet gemakkelijk zijn.

Deze steeds complexer wordende wereld stelt ons bevattingsvermogen dagelijks op de proef. Trend is dat specialisten meer weten van steeds minder en generalisten minder van meer. De afstand met bestuurders wordt groter, vooral omdat zij tegenstrijdige belangen moeten wegen. Inhoudelijke discussies worden teruggebracht tot een abstractie van wat levert een te investeren euro voor effect op en wat heeft de burger er voor over.

In deze context gaat Ganzevles Advies en Management voor haar dienstverlening terug naar de kern. Uitgangspunt is dat mensen begrijpen waar ze mee bezig zijn. Dit motiveert om te staan voor je zaak. In de ontwikkeling van beleidsplannen speelt dit naar ons idee een doorslaggevende rol. In essentie is dit bijvoorbeeld voor riolering en stedelijk waterbeheer terug te brengen tot het beantwoorden van de vragen 1/ wat heb ik? 2/ wat wil ik? en 3/ wat heb ik er voor over? In dit proces willen wij betekenis geven aan: advies op maat voor structuur in riolering en stedelijk waterbeheer.